Wat heb je eigenlijk aan een hometrainer?

Veel mensen zien het wel eens voorbij komen op bijvoorbeeld Teleshop: hometrainers. Voor velen mensen hebben hometrainers een beetje een suf imago. Maar hometrainers zijn juist hartstikke handig en erg praktisch. Lees in dit artikel waarom.

Waar kan ik een hometrainer kopen?

Je kunt in verschillende sportzaken of online hometrainers kopen. Het is vaak handig om een hometrainer te bestellen, omdat hij dan vaak (gratis) bij jou thuis wordt afgeleverd. Als je hem in een winkel koopt moet je hem nog helemaal meesjouwen. Een voorbeeld van een goede site om hometrainers aan te schaffen is www.fitwinkel.nl

Thuis fit worden

Als je een uur intensief bezig bent op de hometrainer van fitwinkel.nl verbrand je ongeveer vijfhonderd calorie├źn. Dat is een heleboel. Nu is het zo dat weinig Nederlanders maar echt zin of tijd hebben om te gaan trainen. Wanneer zij een abonnement op de sportschool hebben gaan ze niet, wanneer ze buiten hardlopen slaan ze het over bij slecht weer. Doordat een hometrainer in je huis staat kan je eigenlijk niet anders dan gewoon trainen.

Snelle training

Het is ook zo dat het bij hometrainers heel makkelijk is om er af en toe even op te gaan staan. Je kunt zelfs heel makkelijk taken combineren. Zet de hometrainer bijvoorbeeld in de woonkamer. Zo kan jij jouw favoriete televisieprogramma kijken en tegelijkertijd sporten. Als je iedere avond tijdens Goede Tijden Slechte Tijden op de hometrainer gaat staan verbrand je toch zo’n tweehonderdvijftig calorie├źn. Dat betekent dat je alleen daardoor al zeker iedere maand een kilo kwijt raakt!